Izdelki v košarici
x

-------- ali --------

Menu

NOVIČKE

Kakovostna in udobna materinska blazina je lahko vaša glavna pomočnica pri iskanju poti nazaj do kvalitetnega spanca v času nosečnosti
Kakovostna in udobna materinska blazina je lahko vaša glavna pomočnica pri iskanju poti nazaj do kvalitetnega spanca v času nosečnosti
nedelja, 16. januar 2022 - 0 Comments
Posted by Top mami

Imate težave v času nosečnosti težave s spanjem? 

V nosečnosti se žensko telo nenehno spreminja in zato se nosečnice v tem času pogosto srečujejo s pomanjkanjem spanca, zaradi česar so slabše razpoložene, bolj utrujene, muči jih lahko tudi tesnobnost in razdraženost.

 Po podatkih Nacionalne centra za spanje v ZDA ima kar 78 % žensk med nosečnostjo težave s spanjem ali razvijejo celo motnje spanja. Torej, kaj lahko stori bodoča mamica, da bi si te tegobe čim bolj olajšala?

Ena najpreprostejših in najbolj priljubljenih rešitev je nakup materinske blazine ali blazine za spanje na boku. Te niso zasnovane samo kot pripomoček za lažji spanec, ampak  pomagajo zmanjšati tudi nekatere neprijetne bolečine, ki se pojavijo v tem času.

Nosečnost je čas velikih sprememb v telesu vsake ženske in prav te spremembe so lahko krive, da je takrat težje zaspati in ali prespati noč. Za vas smo poiskali tri pomembnejše dejavnike, ki lahko vplivajo na kvaliteto spanja. 

HORMONI

Kot pri večini nosečniških težav imajo tudi tukaj hormoni pomembno vlogo in lahko pride do sprememb pri vaših ustaljenih vzorcih spanja. Višja raven progesterona lahko povzroči utrujenost čez dan, drugi hormoni pa lahko dodatno prinesejo žive in nenavadne sanje ali napenjanje mišic. Temu se nato lahko pridruži tudi smrčanje in neugodno spanje.

 ZGAGA

Hormoni lahko povzročijo tudi zgago - boleč in pekoč občutek v prsih. Ta je splošno znana po tem, da se drži bodoče mamice budne tudi ponoči. V zadnjem trimesečju pa je lahko zgaga tudi posledica vedno večjega otročička, ki pritiska na želodec in s tem povzroča prebavne motnje.

 STRES

Eden izmed pomembnejših dejavnikov, ki vpliva na spanec, je tudi stres. Številne mamice v tem času težje izklopijo misli in skrbi. Kako bo šel porod? Imam vse, kar potrebujem? Sem karkoli pozabila? Kako bi se lahko bolje pripravila? Iz izkušenj vemo, da lahko vse te misli mame ohranjajo budne več ur.

Zato je pomembno, da se vsaka nosečnica drži svoje rutine spanja, ki je ključnega pomena zanjo in njenega rastočega otročka. Zaradi vsega naštetega mora biti zadostna količina spanca na prednostnem seznamu, tudi če se sliši, kot misija nemogoče – tukaj pa pridejo na vrsto materinske blazine.

Kakovostna in udobna materinska blazina je lahko vaša glavna pomočnica pri iskanju poti nazaj do kvalitetnega spanca.

MATERINSKA BLAZINA V OBLIKI črke C ali U

Materinska blazina v obliki črke C ali U nudi podporo glavi, vratu, hrbtu in medeničnemu predelu. Njihova naloga je, da zmanjšajo napetost v medenici in zadrževanje vode v nogah in gležnjih. Asimetrična oblika vam omogoča, da se prilagaja vašemu telesu.

 Njena edina pomanjkljivost je, da jo morate prenašati iz boka na bok, kar je majhna težava, v primeru, da imate nemiren spanec – takrat je boljša izbira velikost XXL.

Je lahko popolna izbira za vas, če:

  • Imate bolečine v hrbtu
  • Želite podporo za celotno telo
  • Imate miren spanec in se ne premikate pogosto
  • Spite na strani / boku.
  • Imate srednjo veliko posteljo
  • Imate težave z zastajanjem vode v nogah in gležnjih

Spodnji del blazine se udobno namesti med stegna in nudi oporo rastočemu trebuščku, zgornji del blazine pa se namesti pri glavi.

Nasvet: Pazite, da se blazina ne konča previsoko ob stegnih. Njeno mesto mora biti na sredini, med boki in koleni. Takšen položaj vam omogoča, da bo celotno telo dobilo podporo, ki jo potrebuje.


XXL MATERINSKA BLAZINA

 Ima enake lastnosti in prednosti kot njena manjša verzija, je pa njena izbira zelo priporočljiva za nosečnice, ki imajo nemiren spanec in se pogosto obračajo iz enega boka na drugega. Z njeno pomočjo bodo imele oporo na obeh straneh, kar bo še dodatno olajšalo spanje – potrebujete pa zanje več prostora na postelji.

 Je lahko popolna izbira za vas, če:

  • Imate dovolj prostora v svoji postelji
  • Imate nemiren spanec in se pogosto obračate.
  • Spite na strani.

 Katere položaje vse vam omogoča? 

 UPORABA PO ROJSTVU

Ali je materinska blazina uporabna samo med nosečnostjo? Uporabljate jo lahko tudi po rojstvu dojenčka, aktivno vsaj do njegovega 9. meseca, za spanje pa tudi dlje. Je nenadomestljiv pripomoček tudi za vse doječe mamice.

Po rojstvu se lahko uporablja:

  • Za hranjenje
  • Za dojenje
  • Za bolj udoben počitek dojenčka (2-6 meseca)
  • Za dodatno oporo, ko začne dojenček sedeti (6-9 meseca)
  • Zaščita pred padcem iz postelje

 V naši trgovini imate pestro izbiro vzorcev, med katerimi bo zagotovo tudi kakšna za vas -
MATERINSKE BLAZINE, XXL MATERINSKE BLAZINE, BLAZINE ZA DOJENJE.

Leave a reply
Optional, for replies